ללימוד מדרשי ההלכה חשיבות גדולה בהיותם חוליה מקשרת בין התורה והתלמוד. כמו כן, לימוד מדרשי ההלכה מאפשר לעמוד על דרך לימוד התורה של חז"ל. בשיעורים אלו נלמד את מדרשי חז"ל וננסה להבין את יחס בין פשט הכתובים והדרשה. אף שנתמקד במדרשי ההלכה, נעסוק גם במדרשי האגדה שהרי גם בהם באה לידי ביטוי דרך לימוד של חז"ל.
ר' עקיבא דורש שצפלחד הוא המקושש. נראה שדרשה זו אינו מבוססת על דימיון לשוני פורמלי אלא על הקבלה של מכלול הפרשיות. ר' יהודה בן בתירא חולק עליו ומפרש שצלפחד היה מן המעפילים. נסביר שאף דרשה זו בנויה על העובדה שצלפחד מת "במדבר", וחטא המעפילים הוא חטא שכל עניינו מדבר.
נעסוק במדרש הספרא על הפסוק "בזאת יבוא אהרון אל הקדוש". נסביר איך מתוך הפסוקים מדייק המדרש על מהותו של הקודש, ומדוע משווה המדרש בין פר של יום הכיפורים ופר שבא על כל המצוות.
נעסוק בדרשה שמציעה להרחיב את הכניסה אל הקודש גם לאיל העולה. נסביר את ההוא אמינא של המדרש ומדוע הוא דוחה אפשרות זו תוך דיון מעמיק בשיטות השונות של התנאים במדרש.
המדרש לומד מהחזרה על המילה 'בד' דינים שונים לגבי בגדי כהן גדול. לכאורה דינים אלו סותרים את פשט התורה. בגדי כהן הגדול ביום הכיפורים מבטאים כניעות ואת היותו שליח של עם ישראל. המדרש ממשיך ועוסק במשמעות הטבילות של הכהן הגדול - הטבילה נדרשת במעבר מעבודה לעבודה.